Maraton psaní dopisů a jeho výsledky

31.01.2014 17:11

K naší velké radosti se v rámci Maratonu psaní dopisů 2013 jen v České republice shromáždilo více než 14 000 dopisů na podporu jednotlivých případů z různých zemí. Po celém světě jich bylo napsáno a odesláno zatím 2,3 milionu (v některých zemích výsledek ještě není konečný), což je obrovský úspěch.

Dopisy nyní míří do rukou prezidentů, předsedů vlád nebo dalších lidí schopných ovlivnit situaci jednotlivců, jichž se zastáváme. Mnoho dopisů bylo také adresováno přímo obětem bezpráví a vyjadřují podporu jim i jejich blízkým. Zatím jsme zaznamenali dva velké úspěchy – propuštěna byla kambodžská bojovnice za právo na bydlení Yorm Bophová a ruský aktivista Vladimir Akimenkov, který byl vězněný za účast na demonstraci. Věříme, že v příštích týdnech a měsících budou přicházet další dobré zprávy z různých koutů světa. Vývoj jednotlivých případů můžete spolu s námi sledovat prostřednictvím našich webových stránek www.amnesty.cz/pripady.

"Děkuji všem příznivcům Amnesty International. Vaše kampaň byla úspěšná, čehož jsem živým důkazem! Největších úspěchů můžeme dosáhnout, když pracujeme všichni společně!“

 

Yorm Bophová, Kambodža

—————

Zpět