Vychází kniha o nezvěstném právníku Kao Č’-šengovi

16.06.2011 13:32

Zveme Vás na tiskovou konferenci spojenou s diskusí u příležitosti křtu českého vydání knihy Kao Č’- šenga: Za Čínu spravedlivější

Kao Č’-šeng je jedním z nejvýznamnějších čínských právníků, muž, který se postavil největší diktatuře světa a je již 850 dní pohřešován.

Tisková konference spojená s diskusí se koná pod záštitou senátora Jaromíra Štětiny a předsedy PEN klubu Jiřího Dědečka dne 27.6. 2011 od 11:00 hodin v Senátu PČR (Hlavní sál Valdštejnského paláce, Valdštejnské náměstí 17/4, Praha 1, vchod recepce C2).

Tato kniha vede čtenáře na nejchudší čínský venkov, do soudních síní a nakonec i do mučíren tajných pracovních táborů. Kao vždy odvážně hledal spravedlnost pro nejohroženější skupiny Číňanů: pro postižené, vyvlastněné, vdovy po obětech důlních neštěstí či pronásledované stoupence hnutí Falun Gong; nesčetněkrát přitom čínský komunistický režim donutil, aby se řídil platnými zákony své země. Stal se natolik nepohodlným, že musel několikrát bojovat o holý život a momentálně je vězněn na neznámém místě. Nezůstal ale zapomenut.

Tisková konference a diskuse proběhne také za přítomnosti poslance Marka Bendy, vydavatele Marka Belzy a řady významných hostů.

Nemáte-li možnost se osobně dostavit, vyjádřete prosím svou podporu panu Kao Č’-šengovi, např. krátkou zdravicí, zaslanou na níže uvedenou adresu.

Děkujeme a těšíme se na setkání s Vámi.

Za organizátory,

Jiří Pokorný, Petr Hrubeš

 

Jiří Pokorný

Hradištko 167

252 09 Praha-západ

j.pokorny@purearts.cz

—————

Zpět